Tips voor het schoonhouden van de parketvloer

Het onderhouden en schoonmaken van een parketvloer zal op de juiste manier gedaan moeten worden. Doe je dit op de juiste manier, dan ligt jouw vloer er op de langere termijn ook nog glanzend bij. Een goed onderhouden parketvloer ziet er niet alleen mooi uit, het geeft ook nog eens karakter aan je huis. In dit artikel geven we tips voor het onderhouden van jouw parketvloer op de juiste manier.

De meeste mensen zijn erg trots op hun parketvloer. Een parketvloer gaat meestal gepaard met een flinke investering. Het is echter jammer dat de meeste mensen hun parketvloer niet op de juiste manier onderhouden, waardoor de levensduur een stuk korter wordt. Wanneer je een parketvloer op de juiste manier onderhoud kun je er jaren mee doen. Gelukkig is het niet moeilijk om een parketvloer op de juiste manier te onderhouden. De beste tip is om regelmatig schoon te maken in plaats van te wachten tot een grote schoonmaak.

Hoe kun je een parketvloer het beste schoonmaken?

Het schoonhouden van een parketvloer is enorm eenvoudig als je het maar regelmatig doet. Het probleem is dat mensen te lang wachten, waardoor het lastiger wordt om de parketvloer schoon te houden. Wanneer je te lang wacht kan het overtollig vuil ingebed raken in de vloer. De beste manier om de vloer schoon te houden is met een bezem of met de stofzuiger. We raden je aan om zachte haren te gebruiken zodat de vloer niet beschadigd raakt. Het is aan te raden om 3 – 5 keer per week schoon te maken. Wanneer je kinderen in huis hebt, zal je waarschijnlijk wat vaker de bezem of de stofzuiger er overheen moeten halen.

Eens in de zoveel tijd – laten we zeggen eens per maand – is het slim om de parketvloer schoon te maken met wat water en zeep. Op deze manier kun je al het vuil dat ingebed is verwijderen. Dit kun je het beste doen met vloerwisser of een dweilmop. Ook in dit geval is het slim om voor een vloerwisser te kiezen met zachte haren, zodat de vloer niet beschadigd raakt. Het is belangrijk dat je de vloer na het dweilen wel weer droog maakt anders heb je kans dat het water in de vloer gaat trekken.

Wanneer je zelf weinig tijd hebt en de vloer toch goed wilt schoonhouden kun je kiezen voor een robomop. Het handige aan dit apparaatje is dat het de parketvloer schoonmaakt wanneer jij niet thuis bent. Wanneer je thuis komt glanst de vloer weer. Een droom van iedere vrouw. Tijdens het instellen van het apparaatje leert het als het ware jouw woonkamer kennen, waardoor het niet snel een plekje zal missen. De robomop maakt gebruik van stoom, waardoor je vloer ook niet vochtig wordt.

Welke zeep wel en niet gebruiken?

Het is beter om zeep te gebruiken, anders kun je bepaalde resten niet verwijderen. Je kunt speciale zeep voor vloeren overal kopen. Het is wel slim om de zeep erna weer af te halen om vlekken op de vloer te voorkomen. Er zijn bepaalde zeeps die je beter kunt mijden aangezien deze vlekken veroorzaken in de vloer.

De conclusie is dus dat je je vloer maar beter goed schoon kunt houden. Wanneer je bijvoorbeeld de vloer een week niet schoonmaakt heb je al gauw de kans dat er resten in de vloer ingebed worden. Dit is niet wat je wilt, want deze resten zijn vaak lastig weer te verwijderen. En laten we eerlijk zijn: het is enorm eenvoudig om even een bezem of een stofzuiger er overheen te halen. Je hebt flink veel geld geïnvesteerd in de vloer, dus dan doe je er goed aan deze ook goed te onderhouden zodat je er langer van kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.